Anita

Hallo allemaal,

Ik ben Anita Gerritsen van der Hoop en Charles vertelde mij van de mogelijkheid om mij voor te stellen. Ik volg mijn zanglessen bij Charles op donderdagmorgen en aansluitend zing ik mee in het seniorenkoor wat een leuke enthousiaste groep mensen is en heel erg gezellig.

Ik volg zanglessen van Charles, omdat ik zing in mijn Slavisch ensemble RADUZHNAYA, wat Regenboog betekent….en wij zingen in een regenboog van kleuren. Omdat wij Slavisch zijn zingen wij Russische en Oekraïnse Folklore, maar ook Russische Romances en licht klassiek van Slavische componisten (ook in Duits) dus best wel een breed repertoire.

Wij bestaan uit 4 zangers en 3 zangeressen en 3 muzikanten welke een breed scala aan muziek instrumenten bespeelt om wat te noemen; Contrabas balalaika, Domra, balalaika, accordeon, viool, gitaar en klarinet. Dus u begrijpt wij koesteren onze 3 muzikanten.

Raduzhnaya geeft een folklore show, waarbij het Slavische dorpsleven met al haar facetten van vreugde en verdriet doormiddel van liederen en toneelspel verteld wordt. Waarbij humor een groot aandeel heeft in onze show. Wervelend, sprankelend………soms weemoedig…….maar altijd verrassend, waarbij het publiek bij de voorstelling betrokken wordt en er een inter-actieve warme sfeer ontstaat……..Om over de kostuumpracht nog maar te zwijgen. In de wintershow is het dorp gehuld in sneeuw met een heuse arreslede en tegen de kerst is vaak ook DED MAROZ( vadertje vorst) in de slede van de partij. Wij treden gemiddeld over het jaar 15 maal op dus u begrijpt we hebben ook een zomershow, waarbij de eindeloze berkenbomen bossen en bloemenpracht een rol spelen. De concerten spelen zich af op een heus dorpsplein waarbij zoals eerder beschreven het dorpsleven bezongen wordt.Daarbij zing ik twee maal per jaar mee met Oekraïens ensemble KWITKA wat bloem betekent. Bestaande uit; een Pianiste waarbij de inmiddels 14 jarige dochter ook fabuleus pianos speelt, een Domriste een sopraan en ik.

De 3 muzikanten komen uit de Oekraïne te weten Kiev en Nicolaev en zijn daar werkzaam als Hoogleraar piano aan het concervatorium in Kiev en De Filharmonie in Nicolaev.

Dus gemiddeld zing ik met veel plezier 40-42 concerten per jaar waarbij deskundige zangles ondersteuning…in dit geval van CHARLES … heel hard nodig is om het beste als amateur uit je zelf te halen.

Zeg maar de APK beurten voor je stem en techniek.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren en sneller te laten werken. Meer info