U bevindt zich hier: Startpagina » Docenten » Marleen van Os

Marleen van Os

Marleen van Os
Marleen van Os

Marleen van Os (1990) is zangopedagoge bij het CVZI en zingt en musiceert al van jongs af aan. Ze kreeg piano- en gitaarlessen, zong in een popband en volgde klassieke zangles. Zang bleek haar grootste passie te zijn. Ze volgde de vooropleiding Klassieke Zang aan het Utrechts Conservatorium en studeerde daarna aan Codarts Rotterdam. Tijdens die studie bracht ze bovendien een semester door aan het CNSMD van Lyon.
Naast het zingen voltooide ze ook een bachelor Engelse Taal en Cultuur en een master Book and Digital Media Studies, en werkt ze als vertaler en redacteur.
Marleen geeft regelmatig concerten in samenwerking met pianisten en organisten en als solist bij koren. Ze is vaak te zien in voorstellingen van Stichting Feest der Poëzie en maakt in 2020 deel uit van het talentonwikkelingsprogramma NKK NXT van het Nederlands Kamerkoor. Ook vormt ze een duo met pianiste Lieselotte van Tol, met wie ze een voorprogramma verzorgde in De Doelen Rotterdam en meerdere keren te horen was bij de Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Muziekgeschiedenis. Ze vertolkte de operarollen Despina (Così fan tutte), Suora Infermiera (Suor Angelica) en Zweite Knabe (Die Zauberflöte). Naast het solowerk heeft Marleen een passie voor ensemblezang. Ze liep onder andere stage bij het Groot Omroepkoor en zong bij het Rotterdam Symphony Chorus en de EuropaChorAkademie. Behalve klassiek zingt ze nog steeds graag andere stijlen.

Marleen geeft graag les, waarbij zingen met je hele lijf en vooral met plezier centraal staan. Want zingen maakt gelukkig, en dat mogen zoveel mogelijk mensen ervaren.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren en sneller te laten werken. Meer info